Житомирська область
Online Translate
Рубрики
Банери

Интернет реклама УБС
Статистика сайта


Відвідувачі за останні 24 години















16 жовтня — День працівників харчової промисловості

Честь марки — насамперед

Ось уже друге десятиліття на вітчизняному продовольчому ринку чільне місце займає продукція ТОВ «Андрушівський маслосирзавод» під торговою маркою «Золотава».
Напередодні професійного свята — Дня працівників харчової промисловості я мала розмову з генеральним директором підприємства О. Ю. Матвієнко.
— Оксано Юріївно, розпочнемо з найприємнішого: у Вашому кабінеті бачу до двох десятків Грамот, дипломів, подяк. Їх, зрозуміло, за «так» не дають, видно споживач давно вже оцінив якість продукції вашого підприємства.
— Вже 10 років поспіль ми представляємо продукцію підприємства на Міжнародній сільськогосподарській виставці «Агро» в експозиції Житомирської області. Цього року її було визнано однією з кращих, на чому наголосив прем’єр-міністр М. Я. Азаров. А ще маємо відзнаки за участь у виставці «Київська осінь», де ми вже продаємо свою продукцію за доступними цінами. Найкраща реклама — це якість продукції і, звичайно, великий асортимент. Підприємство випускає зараз 14 видів сиру твердого, 18 — спреду, масло.
— Для цього треба мати вдосталь сировини. Скільки молока ви переробляєте за добу?
— Зараз — 100 тонн, а в літню пору можемо прийняти і переробити до 300 тонн. Із здавачами розраховуємося двічі на місяць. Закупівельна ціна за літр молока зараз — 2 грн. 50 копійок. З відродженням у господарствах тваринницької галузі молочного напрямку ми мали б більше сировини, а господарства — живих грошей.
— Для такої кількості товару треба мати широкий споживчий ринок, постійних клієнтів, чітко налагоджену систему «виробник-покупець»?
— З цим проблем немає. У кожному обласному центрі маємо своїх торгових представників. Продукцію доставляємо своїм транспортом. Постачаємо її також в Молдавію, торгували з Казахстаном, тимчасово призупинили торгівлю з Росією. Зараз йдуть наші поставки в Єгипет, Лівію, Сирію. Самі розумієте, які вимоги ставляться до нас як виробників. Весь колектив з 546 чоловік працює над тим, щоб під маркою «Золотава» споживач купляв продукцію високої якості, в широкому асортименті. Заради цього колектив наш працює чітко, як годинниковий механізм, цілодобово — у три зміни. Обсяг реалізації продукції в діючих цінах за 9 місяців склав 198 мільйонів гривень. Ні по зарплаті, яка становить в середньому до півтори тисячі гривень за місяць, ні по платежах у фонди заборгованості не маємо. Успіх кожної справи вирішують люди, такі, на яких можна покластися, як на самого себе. У нас це головний бухгалтер Т. П. Ріпінська, її заступник В. Т. Владика, мікробіолог Л. С. Горлатих, начальник відділу кадрів О. В. Остап’юк, начальник прийомно-апаратного цеху А. О. Захлібна, начальник сирцеху В. М. Воєвода, начальник цеху сухого молока Л. П. Юзва, начальник маслоцеху О. М. Гриневич, головний інженер М. М. Соболюк. Я хочу сказати, що інвестор наш не помилився, коли залишив без змін такий ось склад інженерно-технічних працівників. Є у нас молоді і перспективні кадри — головний технолог Ю. В. Горкун, заступник начальника лабораторії Я. М. Павлушко. Користуючись нагодою, я хочу привітати з професійним святом і згаданих працівників, і всіх робітників основних та допоміжних цехів, які щоденною добросовісною працею примножують успіх колективу, дорожать честю підприємства. Хай у кожній родині поселяться радість і добро, легко працюється, збуваються мрії, хай щастить сьогодні, завтра і повсякчас.
— Дякую за розмову. І Вам, Оксано Юріївно, особисто бажаємо задоволення від роботи, такого ж ентузіазму і відданості, з яким ви працюєте на підприємстві ось уже 27 років. Всього найкращого Вам і Вашому колективу.

Бесіду вела Лідія Наконечна
andrushivka-blog.pp.ua

Банери

Интернет реклама УБС