Житомирська область
Online Translate
Рубрики
Банери

Интернет реклама УБС
Статистика сайта


Відвідувачі за останні 24 години















Зелені жнива розпочалися

Настала відповідальна пора у агроформуваннях усіх форм власності, які займаються тваринництвом, — заготівля кормів. Господар, який утримує худобу, розуміє всю відповідальність цього періоду, і кожен погожий день повинен використовувати сповна. Керівникам господарств потрібно мобілізувати всі трудові ресурси, техніку на виконання відповідального завдання по заготівлі кормів. Для тваринництва району на зимівлю 2010-2011 років необхідно заготовити 4850 тонн сіна, 7960 тонн сінажу, 23700 тонн силосу. Для цього в господарствах району є відповідні площі кормових культур: люцерни — 471 га, конюшини- 150 га, злакових трав 666 га, однорічних трав 1095 га та 1121 га кукурудзи на силос. Цього достатньо, щоб заготовити заплановану кількість кормів. Заготовляють корми майже всі господарства району. Найкраще організована робота в ПОСП «Колос» с. Нова Котельня, де вже мають 200 тонн сіна, що становить 95 % до потреби. Не відстають і в СТОВ «Добробут» с. Волиця та СТОВ «Хлібороб» с. Степок. На жаль, зволікають із заготівлею кормів у ТОВ «Яромир» с. Антопіль, де скосили 20 га трав і не заготовили жодної тонни сіна та сінажу. Не включилось в «зелені жнива» і ВАТ «Мостовське». Недостатньо працюють в ПП «Яроповичі» та ПОСП «Іванківське». Правду кажуть, що молоко у корови на «язиці». Від кількості і якості заготовлених кормів залежатиме продуктивність дійного стада взимку. На сьогодні вона непогана — на 0,5 кг більша минулорічної. Але в розрізі господарств прослідковується велика строкатість. Коли одні мають добову продуктивність корів по 12-21 кг, то інші — 7-9 кг. Це свідчення недостатньої годівлі протягом року, неналежної організації праці, селекційно-племінної роботи та утримання худоби. Над цим необхідно щоденно працювати, щоб досягти бажаних результатів.

Віталій Весельський,
начальник відділу управління АПР

Банери

Интернет реклама УБС