This page is hosted for free by zzz.com.ua, if you are owner of this page, you can remove this message and gain access to many additional features by upgrading your hosting to PRO or VIP for just 41.60 UAH.
Do you want to support owner of this site? Click here and donate to his account some amount, he will be able to use it to pay for any of our services, including removing this ad.
Житомирська область
Online Translate
Рубрики
Банери

Интернет реклама УБС
Статистика сайта


Відвідувачі за останні 24 години















Гарбуз на смак нагадує ківі з динею

Гарбуз на смак нагадує ківі з динею— Диво-гарбуз мені привезла дочка зі столиці. Працює в аграрній фірмі. Весь час має справу з новинками. Разом до насіння дала брошурку, де розписано як вирощувати рослину. Зветься вона фіцефалія, — каже 42-річна Ніна Степанишина з райцентру Андрушівка на Житомирщині. — На відміну від звичайного гарбуза смакує сирою. Нагадує кавун. З такими ж чорними зернинками і сіро-зеленою шкіркою. А на смак — як ківі, схрещене з динею. Плоди овальні, всередині біла м’якоть.

Вирощування не відрізняється від звичайного гарбуза. Насіння замочує на два дні. Сіє на городі на початку травня. Місце має бути сонячне з пухким ґрунтом.

— Стебла виростають 20–30 метрів. На кожному до 80 плодів.

Перед посадкою по ділянці розсипає 1,5 склянки попелу та 4 кг перегною. Перекопує землю і робить у глибину 3 см ямки. В кожну кидає по 2–3 насінини, засипає землею і зверху мульчує торфом або тирсою.

— Цього не можна пропускати. Весною ще буває прохолодно, мульча гріє насінини у землі, підвищуючи там на кілька градусів температуру.

Перші сходи з’являються через 2 тижні після посіву. Потім не потрібно ніякого догляду. Лише проривати бур’яни.

— Цю рослину ще називають інжирним гарбузом, бо має листя серцеподібної форми, як в інжиру.

Гарбузи дозрівають у листопаді, коли засохне листя. Виростають по 3–5 кг.

— Щоб плоди швидше наливалися соком і дозрівали, на початку осені прищипую всі точки росту. Так рослина витрачатиме сили на вже існуючі плоди, а не на утворення нових. Інакше їх буде дуже багато, але всі розміром з кулак.

На городі можуть пролежати до 5 градусів морозу. В погребі зберігаються 1–2 роки.

— Краще розводити фіцефалію на місцях, де раніше росла картопля, капуста, цибуля. Аби не гарбузи.

Готує з плодів салати, оладки. Ікра нагадує кабачкову, але виходить солодша.

Банери

Интернет реклама УБС